Kilpailemaan?

Post Reply
User avatar
Termis
Näkkärimies
Posts: 1477
Joined: 11.05.2008 20:12
Location: Kotka

Kilpailemaan?

Post by Termis » 19.03.2013 02:48

Näitä aina välillä kysellään, niin aattelin tehdä tälläsen koosteen.

Kattojärjestö on Suomen Pyöräilyunioni, ja DH-asioita pyörittää sen alaisuudessa toimiva Vauhtilajien jaosto.
Jälkimmäisestä linkistä löytyy kaikki olennainen info kisakalenterista sääntöihin. Ilmoittautumisohjeet löytyy aina viikkoa-kahta ennen kisaa Ajankohtaista-palstalta.

Jos mielit kisaamaan, muista että kisoissa ollaan AINA omalla vastuulla ja vakuutukset kannattaa olla kunnossa. Perus tapaturmavakuutukset yleensä EI korvaa mitään kilpailutilanteessa sattuneita loukkaantumisia vaan tarvitaan oma tai lisenssiin sisältyvä urheiluvakuutus.

Touhua kannattaa kokeilla alkuun harraste-sarjassa. Sinne ei tarvita muuta kuin pyörä ja sääntöjen mukaiset suojat.
4.3.012 - Kilpailussa ja harjoituksissa on käytettävä hyväksyttyä integraalikypärää, joka on oikeaoppisesti kiinnitetty. Kypärässä on oltava lippa. Avokypäriä ei saa käyttää.
4.3.013N - Kansallisissa kilpailuissa ja virallisissa harjoituksissa N/M-16 ja tätä nuorempiin luokkiin kuuluvien sekä rekisteröimättömien ajajien on käytettävä lisäksi seuraavia suojuksia:
- Jäykkärakenteisia selkä-, kyynärpää-, polvi- ja hartiasuojuksia. Kaula- ja niskasuojaa käytettäessä käyttöä rajoittavia tai vaarantavia suojia ei tarvitse käyttää.
- Huonosti repeävästä materiaalista valmistettuja väljästi istuvia täyspitkiä housuja tai shortseja. Shortsien kanssa on käytettävä jäykkärakenteisia säärisuojia.


Jos taas meinaa kisata enemmänkin, on syytä hankkia kilpailulisenssi ja rekisteröityä jaoston sivuille. Virallisiin luokkiin osallistuvilta edellytetään voimassaolevaa lisenssiä ja rekisteröitymällä saat varattua itsellesi kiinteän kisanumeron ja ilmoittauduttua kisoihin helposti.

Sitten ei muuta kun heilahtaa Kymi Anti-Flow:n hulppealle kisavarikolle notkumaan, siellä on ihmisen hyvä olla!

Image
"Puoliksi itävaltalainen, puoliksi kone."

Post Reply